Kuře Fajita s rýží ve větším balení.
- Počet porcí: 1-2
- Hmotnost balení: 213 g
- Hmotnost po přípravě: 671 g
- Energetická hodnota: 1005 Kcal
- Bílkoviny: 47 g
- Karbohydráty: 95 g
- Z toho cukry: 14 g
- Tuky: 46 g
- Z toho mastné kyseliny: 4 g
- Vláknina: 14 g
- Alergeny: mléko, kousky ořechů
- Trvanlivost: 7 let (od data výroby)
Složení: dlouhozrnná rýže (26%), vařené kuřecí maso (11%), rajčata, cibule, pálivé papričky, sladká kukuřice, řepkový olej, Fajita pasta (3%) = (cibulový prášek, slunečnicový olej, citronová šťáva, cukr, česnek, paprika, sůl, Římský kmín, Chilli), červené fazole, kukuřičná mouka, sůl.
Příprava:
- 1. Odtrhněte okraj pytlíku.
- 2. Vyjměte sáček obsahující pohlcovač kyslíku (nehořlavý sáček obsahující oxid železa pohlcující vlhkost).
- 3. Do pytlíku nalijte horkou vodu (580 ml) a zamíchejte.
- 4. Uzavřete pytlík a obsah ponechejte rehydratovat. Proces trvá asi 8 minut.
Pokrm je možné konzumovat přímo z pytlíku, nebo dle potřeby servírovat na talíř.
Bez použití umělých konzervantů: Díky upřednostňovanému použití přírodních ingrediencí před umělými přísadami mají pokrmy Summit to Eat vynikající přírodní aroma.
Jaké jsou výhody vymrazovaných potravin?
- Vzhled – lyofilizované (vymrazované) potraviny si zachovávají svůj původní tvar a strukturu, na rozdíl od potravin sušených na vzduchu, které se zmenšují a scvrkávají v důsledku vysoké teploty zpracování. Stačí přidat vodu a během několika minut potraviny vrátíte do jejich původní podoby.
- Chuť – chutnají stejně dobře jako čerstvé. Vymrazování odstraní vodu, ne chuť. Takže lyofilizované potraviny si uchovají prakticky všechny své chutě, vitamíny a nutriční obsah.
- Hmotnost – váží méně než čerstvé. Vymrazováním se potraviny zbaví 98% vody. Tím se výrazně sníží hmotnost, což usnadňuje manipulaci a snižuje náklady na dopravu. Například, 10 kg jahod váží pouze 1 kg po vymrazení – jednu desetinu své původní váhy! Rychle se však mohou rehydratovat zpět do své původní hmotnosti.
- Dlouhá trvanlivost – vymrazované potraviny lze skladovat po několik měsíců či let při pokojové teplotě bez jakéhokoliv poškození nebo znehodnocení.
- Nízké náklady skladování – protože mohou být uloženy v pokojové teplotě, nevyžadují nákladné studené nebo chlazené skladovací prostory, takže je uskladnění mnohem levnější.
Vhodné pro
Bikepacking
Cestování
Kempování
Turistika a treking
Skialpinismus
VHT
Hmotnost | 213 g |
---|---|
Materiál | plast, potraviny |
Vyrobeno v ČR | NE |
Pohlaví | unisex, pánské, dámské |
Možné využití | turistické, bivakovací, expediční, kempingové |
Sezóna | jaro, léto, podzim, zima, čtyřsezónní |
Hmotnost po přípravě | 671 g |
Hmotnost před přípravou | 213 g |
Podle surovin | Drůbeží maso |
Způsob úpravy | lyofilizované |
Aktivita | bikepacking, horolezectví, kempování, lezení, na výlet, skialpinismus, turistika a treking, VHT |
Upřesnění/typ | pro jednoho, lyofilizované, mrazem sušené, ultralight |
Technologie
Lyofilizace
Technika sušení mrazem, kdy je zachována struktura i kvalita potravin.
Více o technologiiRecenze
Žádné hodnocení
Potřebujete
poradit?
Lucie a tým
220 920 820 (8:30-16:30 h)
info@hanibal.cz
0 příspěvků
Zeptejte se
Máte dotaz k tomuto produktu? Využijte této diskuze.
Pro využití diskuze se
.